Ομότιμος Καθηγητή Κυτταρικής Βιολογίας Πανεπιστημίο Harvard,
Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ)

Σπούδασε Χημεία στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης (ETH) και εκανε το διδακτορικό του σε Μοριακή Βιολογία στο πανεπιστήμιο του Cambridge και μεταδιδακτορική έρευνα στην Βασιλεία και στο Stanford.

Από το 1981 μεχρι το 1998 ηταν καθηγητής στο Yale  στα τμήματα Bιολογίας και Κυτταρικής Bιολογίας.  Στο Yale διετελεσε διευθυντής του τμήματος Μοριακής και Αναπτυξιακής Νευροβιολογίας του κέντρου Μοριακής Ιατρικής Boyer όντας και ερευνητής του Howard Hughes Medical Institute.  Διετέλεσε διευθυντής των Βιολογικών Επιστημών του Yale και ήταν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του πανεπιστημίου.

Το 1998 μετεφερε την ερευνητική του και διδακτική του δραστηριότητα στο Harvard οπου παραμενει και εχει το εργαστήριο του ως ομοτιμος καθηγητης  Κυτταρικής Βιολογίας στην Ιατρική Σχολή. Ως κάτοχος της έδρας Isselbacher – P. Schwartz διηύθυνε το πρόγραμμα αναπτυξιακής βιολογίας και καρκίνου στο Massachusetts General Hospital και είναι ο ιδρυτικός διευθυντης του προγραμματος «Developmental and Regenerative Biology» του Πανεπιστημίου.

Το 1999 εξελέγη καθηγητής στο College de France στο Παρίσι στην έδρα Αναπτυξιακής Βιολογίας και Γενετικής όπου δίδαξε μέχρι το 2012 και από τότε παραμένει ομότιμος καθηγητής. Ιδρυσε και διηύθυνε μέχρι το 2010 το τμήμα Αναπτυξιακής Βιολογίας και Γενετικής στο Ινστιτούτο Curie στο Παρίσι.  Από το 2012 μέχρι το 2017 διετέλεσε επιστημονικός διευθυντής και εκτελεστικός αντιπρόεδρος (CSO and EVP) στην εταιρεία Biogen.

Ειναι συνιδρυτής του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Fondation Santé που υποστηρίζει την βιοϊατρική έρευνα στην Ελλάδα και συνιδρυτής τις εταιρείες βιοτεχνολογίας Exelixis, Anadys και Cellzome.

Μεταξυ αλλων, είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών, εταίρος της Φιλοσοφικής Εταιρείας του Cambridge, της Ορθοδόξου Ακαδημίας της Κρήτης, αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και μέλος της European Molecular Biology Organization.