Τομεάρχης  Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τ. Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966, αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό. Ως Χημικός Μηχανικός, ο κ. Φάμελλος έχει εκτεταμένη εμπειρία στους τομείς της Μηχανικής Περιβάλλοντος, της διαχείρισης Υδατικών Πόρων, της Ανακύκλωσης, της Διαχείρισης Στερεών και Υγρών Αποβλήτων. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 1997 έως το 2015 και μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 2003 έως το 2015.

Τον Iανουάριο 2015 εξελέγη Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης. Επανεξελέγη τον Σεπτέμβριο 2015 και τον Ιούλιο του 2019. Τον Οκτώβριο 2015 ορίστηκε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και τον Απρίλιο 2016 ορίστηκε Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών Μέσω Μαζικής Ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.

Από το Νοέμβριο 2016 έως τον Ιούλιο του 2019 υπηρέτησε ως  Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ σήμερα είναι Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.