Γενικός Διευθυντής ΔΑΑ, τ. Πρόεδρος Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων

Ο Γιάννης Παράσχης είναι CEO της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» (ΔΑΑ) από το 2007, ενώ διετέλεσε Deputy CEO την περίοδο 2001-2007. Εντάχθηκε στο δυναμικό του ΔΑΑ, έπειτα από διεθνή πορεία στον πανεπιστημιακό χώρο και ως σύμβουλος επιχειρήσεων στον τομέα της εταιρικής στρατηγικής στις εταιρείες A.T. Kearney και Deloitte.
Είναι επίσης Πρόεδρος των Διοικητικών Συμβουλίων της «Εταιρείας Αγωγού Καυσίμου Αεροδρομίου Αθηνών Α.Ε.» και του ACI Fund, ενός διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού, ο οποίος παρέχει εκπαίδευση και ευρύτερη υποστήριξη σε αεροδρόμια των λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών (LDCs). Συμμετέχει ως Μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια εταιρειών, ακαδημαϊκών οργανισμών και φορέων συλλογικής εκπροσώπησης επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Μετά από σειρά διεθνών διακρίσεων και έπειτα από 20ετή διαδρομή στον κλάδο των αερομεταφορών, με θητείες ως πρόεδρος του Airport Council International (ACI) στον ευρωπαϊκό τομέα (ACI-Europe, 2007-2009) αλλά και τον παγκόσμιο οργανισμό (ACI-World, 2011-2013), ο Γιάννης Παράσχης τιμήθηκε από τη διεθνή αεροπορική κοινότητα το 2015 με την κορυφαία διάκριση «CAPA Airport Chief Executive of the Year”.
Είναι Οικονομολόγος Μηχανικός (MSc) και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (PhD) στην Επιχειρησιακή Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου.