Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Παπαστράτος
Επικεφαλής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Κροατία, Κύπρος, Μάλτα), Philip Morris International

Ο Χρήστος Χαρπαντίδης είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος και Επικεφαλής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Κροατία, Κύπρος, Μάλτα) της Philip Morris International.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1970, σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ενώ συνέχισε τις σπουδές του στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκτώντας το μεταπτυχιακό του στα Οικονομικά (ΜΑ) και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Πανεπιστήμιο του Κεντ. Επίσης έχει ολοκληρώσει προγράμματα εκπαίδευσης στελεχών στα πανεπιστήμια Stanford και Duke.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1997, ως ασκούμενος στους τομείς Marketing & Πωλήσεις στην Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Το 2003, έγινε μέλος της οικογένειας της Παπαστράτος αναλαμβάνοντας την ευθύνη σημαντικών θέσεων στο εμπορικό τμήμα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Από το 2012 εως το 2015, η βάση του ήταν στη Philip Morris International στη Λωζάνη της Ελβετίας, κατέχοντας ανώτερες διοικητικές θέσεις στο τμήμα της Στατηγικής Πωλήσεων και στη συνέχεια στο τμήμα Εμπορικής Διάθεσης προϊόντων νέας γενιάς.

Τον Αύγουστο του 2015, ανέλαβε τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Παπαστράτος και Επικεφαλής της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το 2017, με όραμα ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου, ηγήθηκε της επένδυσης 300 εκατ. ευρώ που μετέτρεψε τις εγκαταστάσεις της Παπαστράτος σε ένα από τα ελάχιστα παραγωγικά και εξαγωγικά κέντρα καινοτόμων προϊόντων καπνού της PMI και οδήγησε τον μετασχηματισμό της κορυφαίας ιστορικής ελληνικής καπνοβιομηχανίας σε μια παγκοσμίως πρωτοπόρο εταιρεία τεχνολογίας.