Διευθυντής, Αγγλόφωνη Έκδοση, «Η Καθημερινή»

Ο Αθανάσιος Έλλις είναι διευθυντής της αγγλόφωνης έκδοσης της εφημερίδας “Η Καθημερινή”, η οποία εκδίδεται ως ενιαία εφημερίδα με τους Τάιμς της Νέας Υόρκης στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Υπήρξε για πολλά χρόνια ανταποκριτής στην Ουάσιγκτον, ενώ έχει καλύψει σημαντικά διεθνή γεγονότα και σε άλλες σημαντικές πρωτεύουσες: Αγκυρα, Πεκίνο, Τόκιο, Βρυξέλλες, Βερολίνο, Παρίσι, Λονδίνο, Κάιρο, κ.ά.
Εχει πάρει συνεντεύξεις από κορυφαίες προσωπικότητες – Τζο Μπάιντεν, Ταγίπ Ερντογάν, Αμπντουλάχ Γκιούλ, Αχμέτ Νταβούτογλου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, Κριστίν Λαγκάρντ, Ντομινίκ Στρος-Καν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Εμανουέλ Μακρόν, Νικολά Σαρκοζί – ενώ έχει εμφανιστεί σε διεθνή μέσα ενημέρωσης για να σχολιάσει θέματα που αφορούν την Ελλάδα, όπως αποτελέσματα εκλογών, την οικονομική κρίση, την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, τις σχέσεις με την Τουρκία.
Εχει Bachelor στα Οικονομικά και τις Πολιτικές Επιστήμες από το Boston University, και Master στις Διεθνείς Σχέσεις από το ίδιο πανεπιστήμιο.